Ωρες λειτουργίας7:30 π.μ. – 3:30 μ.μ. Δευ-Σάβ

Τι σημαίνει βαθύς καθαρισμός του χαλιού;

Ο βαθύς καθαρισμός χαλιών είναι η διαδικασία της εισχώρησης κάτω από την επιφάνεια του χαλιού για την απομάκρυνση των ρύπων, των κηλίδων και των οσμών. Πολλοί άνθρωποι συχνά μπερδεύουν αυτή τη διαδικασία καθαρισμού με τον καθαρισμό συντήρησης ή το επισταμένο σκούπισμα. Για τον απόλυτο βαθύ καθαρισμό, θα πρέπει να εξάγετε βρωμιά και αλλεργιογόνα γύρω από και μέσα σε όλο το χαλί. Αυτό μπορεί να το επιτύχει μόνο ένα επαγγελματικό ταπητοκαθαριστήριο. Εκτός της τεχνογνωσίας που διαθέτει και των κατάλληλων απορρυπαντικών που χρησιμοποιεί, σημαντικό ρόλο παίζει και ο επαγγελματικός εξοπλισμός. Αυτός έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει σε όλο το βάθος της ίνας και να επιτύχει την ολική απομάκρυνση των ρύπων.

Γιατί διαφέρουν οι τιμές σε κάποια ταπητοκαθαριστήρια και πως θα επιλέξω τον πιο κατάλληλο;

Κατά τη σύγκριση των τιμών για την πλύση των χαλιών σας μπορεί να βρείτε μεγάλες διαφορές στις τιμές. Για να είστε σίγουροι για την επιλογή σας μπορείτε να κάνετε κάποιες ερωτήσεις στον επαγγελματία ταπητοκαθαριστή. Καταρχήν η τιμή στο πλύσιμο χαλιών και μοκετών προκύπτει συνήθως από το εμβαδόν του κάθε τεμαχίου (μήκος x πλάτος). Έτσι εάν μετρήσετε ακριβώς τις διαστάσεις του χαλιού σας μπορείτε να το πολλαπλασιάσετε με την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο που σας πρόσφεραν και να γνωρίζετε πόσο θα πληρώσετε. Εναλλακτικά, υπάρχουν επαγγελματίες που προσφέρουν δωρεάν την υπηρεσία εκτίμησης κόστους για να ξέρετε εκ των προτέρων πόσο ακριβώς θα πληρώσετε. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις για τις οποίες δεν έχετε ενημερωθεί (παραλαβή, παράδοση , φύλαξη, φινίρισμα στα κρόσια κ.α.).

Μια σημαντική ερώτηση είναι η μέθοδος καθαρισμού που ακολουθείτε σε κάθε χαλί ή μοκέτα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αλλά όχι πάντα οι ενδεδειγμένοι. Παραδείγματος χάρη ο καθαρισμός με πιεστικό ή η μέθοδος ατμού δεν ενδείκνυται για υφάσματα.

Καθαρίζεται ο καναπές μου;

Ο τρόπος καθαρισμού των καναπέδων μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το ύφασμα. Πριν καθαρίσετε το ύφασμα βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή. Συνήθως, η ετικέτα οποιουδήποτε επικαλυμμένου έπιπλα θα έχει ένα από τα τέσσερα διαφορετικά γράμματα πάνω του.

W – Μπορείτε να καθαρίσετε αυτό το υλικό χρησιμοποιώντας νερό.

S – Χωρίς νερό. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό καθαριστικό με διαλύτες.

WS – Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό ή ένα καθαριστικό με διαλύτη σε αυτόν τον καναπέ.

X – Μόνο αναρρόφηση με αέρα.

Πόσο γρήγορα θα στεγνώσει ο καναπές μου μετά από τον καθαρισμό;

Εξαρτάται πάντα από τη μέθοδο καθαρισμού. Η αποτελεσματικότερη και ταυτόχρονα η ταχύτερη διαδικασία για το στέγνωμα είναι αυτή του ενεργού αφρού. Αυτή είναι και η μέθοδος που χρησιμοποιείται στους επαγγελματικούς χώρους , εστιατόρια και café γιατί έχει εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού με ελάχιστο χρόνο στεγνώματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις σε 6 ώρες έχουμε μόλις 2% υγρασία στο ύφασμα που έχουμε καθαρίσει.

Πώς καθαρίζει το δέρμα;

Υπάρχουν πολλοί τύποι δέρματος. Όλα, όμως, έχουν ένα κοινό: δεν είναι υδρόφιλα.

Τα περισσότερα γυαλιστερά δέρματα , όπως το δέρμα μοσχαριού, πρέπει να καθαρίζονται με ειδικά καθαριστικά και είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνονται τακτικά με εξειδικευμένες λιπαντικές ουσίες για να μη εμφανίσουν ραγάδες ή “σκάσουν”. Θέλουν περιποίηση και ενυδάτωση όπως και το δικό μας ανθρώπινο δέρμα.

Τα μαλακά δέρματα , όπως το suede ή το alcantara πρέπει να καθαρίζονται μόνο με ειδικό αφρό.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε σε ένα επαγγελματικό ταπητοκαθαριστήριο τα χαλιά μας;

Για να διατηρήσετε τα χαλιά στην επιχείρησή σας ή του σπιτιού σας σε καλή κατάσταση, σας συνιστούμε προγραμματίζετε την φροντίδα των χαλιών σας τακτικά. Σε επαγγελματικούς χώρους όπου υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα ιδανικά πρέπει να πλένονται κάθε μήνα ή τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο. Στις οικίες μια πλύση των χαλιών ανά χρόνο είναι αρκετή , εκτός από τις περιπτώσεις όπου δέχονται πολλούς ρύπους , όπως η μοκέτα της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση δυο πλύσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα κρατούν τη μοκέτα σας καθαρή και το χώρο υγιεινό και χωρίς οσμές.

Να τινάζω τα χαλιά μου;

Μην τινάζετε τα χαλιά σας διότι υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το στημόνι και να χαλαρώσουν οι κόμβοι. Η ύφανση εξασθενείτε και το χαλί καταστρέφεται.